Sundre Digrans 420

Gotland - Storsudret

Alldeles avskilt och svår att finna ligger denna unika fastighet, högt uppe på höjden och med havsutsikt i tre väderstreck. Arkitektritat och mestadels byggt i gotländska material var huset långt före sin tid när det byggdes. Här är man ostörd men med havet och den karga naturen nära. Mycket smart byggt och med många finurliga och praktiska lösningar utan att tumma på vare sig kvaliteten eller utseendet.

Planlösning

Huset består av två delar, den ursprungliga delen byggd 1965, byggd i kalksten och med flistak. Mycket av inredningen är platsbyggd i massivt trä och väggar, tak och golv är antingen putsade eller av trä, i princip allt material kommer från sudret.

Köket är ett parallelkök i klassisk 60-talsstil utrustat med spis samt kyl/frys och med en även för den tiden vågad färgsättning. Till vänster om köket finns det stora vardagsrummet med en vacker putsvägg och en öppen spis samt en en vacker och praktisk platsbyggd soffa med förvaring.
Stora glasdörrar leder ut till innergården som delvis är stensatt.

Bakom köket ligger ett enkelt tvåttrum som omges av platsbyggda garderober/skafferi. I den inre delen finns två sovrum med platsbyggda våningssängar samt ett allrum och ett våtutrymme med wc, handfat och dusch.

Den nyare delen tillkom tidigt 80-tal och är byggd i trä med ett klassiskt faltak. Här är väggar, tak och golv av gotländskt trä förutom i våtutrymmena där våtrumsmattor och våtrumstapeter finns på väggar och golv.

Hörnet mellan delarna består av ett stort hobbyrum/verkstad där även tvättmaskin, vvb samt hydropress finns. Rummet har utgångar både till innergården och till parkeringsytan vid sidan av huset.

Vidare kommer man in en tänkbar separat enhet om tänkbara 2 rum med kökvrå. Här finns ett sovrum/arbetsrum, en separat wc, en sanitetsavdelning med dusch/tvättställ samt stor bastu och ett rum med öppen spis, trinett och utgång till innergården.


Storlek

Boarea ca 153 m² Areauppgifter uppskattad efter ritning 7 rum .

Tomt

Tomtarea 6 037 m² (friköpt). Tomten: naturtomt med havsutsikt åt tre håll.

Byggnad

Sundre Digrans 1:22. Fritidshus.

1 plan i vinkel. Byggår 1965.
Renoveringar : 1983

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark.
Stomme: Kalksten/trä.
Fasad: Kalksten och stående träpanel.
Takbeklädnad: Kalkstensflis och faltak.
Fönster: 2-glasfönster kopplade. Ventilation: Självdrag.

Djupborrad brunn, 2-kammarbrunn och septiktank. Avloppet behöver åtgärdas innan september 2018 och arbetet med detta är påbörjat.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

TV- och internetanslutning

Tv: TV-antenn..

Internet: ADSL..

Bilplats

Flertalet bilplatser finns vid sidan om huset.

Ekonomi

Pris 6 900 000 kr Utgångspris.

Taxeringsvärdet är 2327000 kr (fastställt avseende år 2012) varav byggnadsvärde 840 000 kr. Typkod 221, Småhusenhet, fritidsbostad , värdeår 1976.

Uppskattad total driftskostnad : 12 191 kr/år, varav:

Uppvärmning : 6 500 kr

Vatten/avlopp : 1 220 kr

Renhållning : 1 058 kr

Försäkring : 3 413 kr

Summa : 12 191 kr/år

Observera att driftkostnaderna är helt avhängiga nyttjandegraden.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-last: Officialservitut Elledning Tele Va; Officialservitut Lekplats Utrymme; Officialservitut Väg; Officialservitut Väg i Samfälld Vägmark

Planbestämmelser: Naturreservat (1966-02-07)

Vägbeskrivning

När du kommer norrifrån (Visby) så kör väg 142 mot Burgsvik. Väl i Burgsvik fortsätt söderut mot Sundre och Hoburgen. Passera Sundre kyrka (kör ej "vacker kustväg") och 1,1 km efter kyrkan så tag höger mot Hallbjäns. Kör sedan 700 m och tag den lilla grusvägen till höger (ej vid naturreservatet). Efter dryga 500 så är du framme vid huset.

Övrigt

Helt unik fastighet, ritad och ägd av arkitekten, författaren och fotografen Tore Abrahamsson med familj. Läget är exceptionellt och huset är byggt av hantverkare från trakten med mestadels material från Sudret. Ett unikt bygge som var före sin tid när byggnationen startade på 60-talet och sedermera slutfördes i början av 80-talet. När man väl hittar till denna undanskymda fastighet så slås man av hur väl huset smälter in i naturen och den vidsträckta utsikten där havet ses i tre väderstreck och solen skiner från soluppgång till solnedgång!


Observera att taxerad boarea avviker från den angedda boarean. Areauppgifter enligt taxeringen är: Boarea 102 kvm och biarea 44 kvm.

VISNINGAR

Söndag 29/04 Link

KLICKA PÅ TID ELLER RING 0498-208892 FÖR ATT BOKA VISNINGSTID.

INFORMATION OM BOSTADEN

OMRÅDE

Gotland - Storsudret

ADRESS

Sundre Digrans 420

Rum

7 Rum

BOSTADSAREA

153 kvm

UPPLÅTELSEFORM

Äganderätt

FASTIGHETSBETECKNING

Sundre Digrans 1:22

PRIS

6 900 000 Utgångspris

Objektstyp

Fritidshus

SE FILM

Dokument och länkar

Externa länkar

Intresseanmälan

ANSVARIG MÄKLARE

Visbymaklarna

Anders Larsson

Tel: 0498-208892

Email: anders.larsson@visbymaklarna.se

Anders Larsson har 4,8 av 5 i betyg enligt 36 av sina kunder
Läs vad kunderna tycker »

Placering På Gotland

Film Om Bostaden

FRI VÄRDERING

VILL DU HA GODA RÅD OM BOSTADSMARKNADEN OCH VETA VAD DIN BOSTAD I VISBY KAN VARA VÄRD, BJUD GÄRNA IN OSS!