Othem Othemars 233

Norra Gotland

Med en känsla av att du möjligen befinner dig på den Portugisiska solkusten välkomnas du till Othem Othemars 233.
Denna nyrenoverade enplansvilla är inspirerad av såväl 30-talets spännande funkisstil som av arkitekturen runt medelhavet och södra Europa.
Här bor du praktiskt och bekvämt på ett plan med en hel källare och mycket generösa ytor. Under de senaste månaderna har villan genomgått en omfattande renovering och är nu i mycket fint skick. Entréplan rymmer bland annat två till tre rymliga sovrum, ett nyrenoverat kök samt badrum. I källarplan finns en trevlig relaxavdelning med dusch och bastu, vinkällare, tvättstuga, stort garage och flera rum för förvaring eller hobbyverksamhet.
Tilläggsisolering, bra uppvärmningssystem och nyrenoverade fönster ger låga driftskostnader och ett skönt inomhusklimat.
Varmt välkommen på visning!

Planlösning

Varmt välkommen till trivsamma Othem och spännnande Othem Othemars 233.

Det är inte helt otänkbart att den första känslan du får när du svänger in på den nya grusade uppfarten är att du hamnat långt ner i Sydeuropa. Kanske i Portugal eller möjligtvis Spanien. Den spännande arkitekturen för tankarna till den klassiska funkisstilen där de flacka taken, vitpustade fasaderna och de enkla och raka formerna låg i fokus. Eftersom föregångarna inom funkisen hämtade mycket inspiration från sydeuropeisk arkitektur så får det här huset en alldeles speciell och vacker karaktär.

Huset som är uppfört 1942 står centralt placerad på fastigheten vilket skapar de rätta förutsättningarna för ett härligt ljusinsläpp i samtliga rum i bostaden.
Fasaden är nyrenoverad och målad med en vit silikatfärg medan fönstren är varmt ockragula som en vacker kontrast. På taket ligger det ett rött taktegel och runt bostadshuset sträcker sig en generös trädgårdstomt med flera möjliga sittplatser och uppvuxna fruktträd och buskar.

På uppfarten och på husets baksida finns det gott om plats för familjens fordon. För den som har en dröm om en egen hobbyverkstad kan det stora garaget i källaren vara precis vad man behöver. Nedfarten sker från baksidan.

Vi tar den korta stentrappan upp till den lilla avsatsen med den inbjudande sittbänken. Det här är den perfekta platsen för den som vill sitta ner en stund och njuta av kvällssolen.
Via huvudentrén kommer vi in i en rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Väggarna har en vitmålad panel och på golvet ligger det en modern plastmatta med underliggande golvvärme som löper vidare in i köket. Från hallen tar man sig också vidare ner till källarplanet.

Rakt fram i hallen ligger det nyrenoverade köket som precis som husets alla andra rum, erbjuder ett vackert ljusinsläpp med fönster åt två väderstreck. Här finns det möjlighet till en härlig matplats i hörnan och man har även bevarat en del av husets befintliga charm i form av skåpstommar, kryddhylla mm. Köket är utrustat med kyl och frys, ugn, spis, fläkt och diskho i rostfritt stål. Väggarna är vitmålade och köksskåpen har vita luckor.

Vidare in från köket når vi ett ljust och trevligt allrum som kan disponeras på många olika sätt. Sovrum, matrum eller kanske kontor? Rummet har samma stilrena platsmatta som köket och hallen, vitmålade väggar och fönster åt husets baksida. Här finns det även tre inbyggda och nyrenoverade garderober med överskåp.

Allrummet ansluter till hemmets trevliga vardagsrum där vi möts av ljusa och rymliga ytor med ett generöst ljusinsläpp från tre vackra fönster. I vardagsrummet finns det möjlighet att installera en värmande braskamin. Även här är väggarna vitmålade och på golvet ligger det ett ljust laminatgolv.

För att komma till de två sovrummen passerar vi den inre hallen som idag fungerar som en mysig läshörna. Den har för övrigt tre inbyggda garderober och samma laminatgolv som vardagsrummet.
Husets båda sovrum har nya och vackra 16 mm ekparkettgolv samt fönster åt två väderstreck. Rummen har också ljusa väggar med panel samt gott om förvaring i inbyggda garderober

I anslutning till sovrummen ligger det stilrena och helt nya badrummet med helkaklade väggar och klinkergolv i Marockansk stil med golvvärme.
Badrumsmöbler i form av handfatskommod samt badrumsskåp med spegel och inbyggd belysning. Här finns även en wc samt en rymlig dusch med vikbara duschdörrar för maximalt golvutrymme.

Ifrån hallen i entrén tar vi trappan ner till källarplanet där bland annat husets "minispa" är placerat. Ett stort och öppet helkaklat badrum med klinkergolv, bastu, dusch, handfat och wc. Här finns det utrymme för en liten relaxavdelning eller så kanske man hellre gör ett separat badrum genom att enkelt sätta upp en vägg mot trappan.
Vidare på källarplanet hittar vi en vinkällare/matkällare, en tvättstuga med tvättbänk och utgång till husets baksida. Källaren inrymmer också två förvaringsrum som kan disponeras som t.ex hobbyrum. Det stora garaget har betonggolv och plats för flera bilar samt en grusad nedfart från baksidan.

Uteplatsen, tillika husets trädäck, ligger i skyddat läge under tak. Här erbjuds gott om plats för möblering och grillmöjligheter.

Varmt välkomna på visning av denna nyrenoverade och härliga villa som passar både för åretruntboende eller som fritidsbostad.STORLEK

Boarea ca 90 m², biarea ca 90 m²


TOMT

Uppväxt trädgårdstomt med buskar och träd. Stor grusad infart.BYGGNAD

Byggnadstyp: Enplansvilla med hel källare

Byggår: 1942

Utförda renoveringar: Se bifogat dokument.

El: Ledningar bytta 20 A Jordat All el på övervåningen är utbytt. Två nya jordfelsbrytare är installerade, en i hallen på entréplan samt en i källaren. All el i källaren är utbytt utom i garaget då det inte fanns behov.

BYGGNADSSÄTT: Betonghålsten

Grund: Hel källare med mur av betonghålsten

Stomme: Tegel

Fasadtyp: Puts

Taktyp: Taktegel

Hängrännor: Plåt

Fönster: 2+1 glas isolerfönster

Ventilation: Självdrag

Skorsten: Murad skorsten med 7 rökkanaler. Möjlighet till braskamin i vardagsrummet finns. Vedpanna i källaren

Vatten: Kommunalt vatten året om

Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning: Värmepump luft- vatten samt vedpanna av märket Vedulux UB

Elkablar: Ledningar bytta

Jordat eller ojordat: Jordat

Uteplatsbeskrivning: Uteplats finns på husets framsida samt på en veranda på husets baksida.

TV/internet: Fiber finns.

Parkering

Parkeringsbeskrivning: Gott om plats för flertalet bilar utomhus på grusad infart samt för minst en bil i garaget. .


EKONOMI

Elkostnad: 4 800 SEK/år

Årlig elförbrukning: 12 200 kWh/år

Vatten och avlopp: 7 800 SEK/år

Renhållning: 2 500 SEK/år

Försäkringskostnad: 5 534 SEK/år

Beskrivning av kostnader: Då säljaren endast ägt fastigheten sedan 2020-04 är elkostnaden baserad på faktiska kostnader för perioden 2020-04-25 till 2020-08-31. (nätavgifter, energiskatt samt förbrukad el)

Sotning: 400 SEK/år

Summa driftskostnad: 21 034 SEK/år

Utöver ovanstående driftskostnader tillkommer fastighetsavgift med: 7 335 SEK/år

Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Antal personer i hushållet: 1

Taxeringsår: 2018

Taxeringsvärdet är: Fastställt

Taxeringsvärde byggnad: 600 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 378 000 SEK

Summa taxeringsvärde: 978 000 SEK

Standardpoäng: 26


INTECKNINGAR

Inteckningar: Det finns 6 pantbrev om tillsammans 300 000 SEK.


Energideklaration

Energistatus: Energideklaration är utförd

Energideklaration utförd: 2020-03-09

Energiprestanda: 49 kWh/m²

Energiklass: C

Besiktningsman: Claes Johansson

INFORMATION OM BOSTADEN

Område:

Norra Gotland

Gatuadress:

Othem Othemars 233

Fastighetsbeteckning:

Gotland othem othemars 1:50

Objektstyp:

Villa

Utgångspris:

2 250 000 SEK

Rum:

4 (varav 2 sovrum)

Boarea:

90 kvm (Lantmäteriet)

Biarea:

90 kvm

Tomtarea:

1 975 kvm

Tomtbeskrivning:

Uppväxt trädgårdstomt med buskar och träd. Stor grusad infart.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Dokument och länkar

Intresseanmälan

Vi värnar om den personliga integriteten och om dig som kund. Och behandlar dina uppgifter enligt GDPR lagen. För mera information läs här.

ANSVARIG MÄKLARE

Anna Skoggren

Anna Skoggren

FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 0498 20 88 90

Email: anna.skoggren@visbymaklarna.se

Anna Skoggren har 4,9 av 5 i betyg enligt 33 av sina kunder
Läs vad kunderna tycker »

Placering På Gotland