Vallmovägen 3

Tofta

Vallmovägen 3 är fastigheten för dig som söker efter ett fritidshus i ett attraktivt område med närhet till ett aktivt friluftsliv, golfbana, restauranger och bra bussförbindelser till Visby.
Huset har en praktisk planlösning på ca 120 kvm bestående av tre rum och kök, stort badrum och separat toalett. Ursprungsdelen är från 1936 där sedan om- och tillbyggnader gjorts mellan åren 1995-2001.
En stor altan i söderläge inbjuder till många sköna utesittarkvällar och härifrån har du också bra utsikt över den lättskötta och barnvänliga naturtomten som erbjuder gott om plats för både lek och odlingsmöjligheter.

Planlösning

Endast ett par minuter från den fantastiska stranden vid Tofta ligger Vallmovägen 3 med ett utmärkt läge i området. Här råder lugnet och på den lilla grusvägen invid huset passerar det sällan några bilar.
Runt tomten löper en klassisk Gotlandstun och på baksidan har man även valt att skärma av mot grannarna med ett högre plank vilket skapar en avskild och insynsfri yta.

Bilen parkerar vi på den egna grusade parkeringen och går den stensatta gången fram till huvudentrén som välkomnar oss med en ingång väl skyddad under ett tak. Hallen har gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor samt en separat toalett med halvkaklade väggar, wc och tvättställ. Enhetligt klinkergolv med golvvärme via elslingor i hallen och på toaletten.

Från hallen går vi vidare in i vardagsrummet som har en öppen och generös golvyta som möjliggör flera olika möbleringar. Rummet har fönster i tre väderstreck och en utgång till det stora altandäcket på ca 40 kvm som sträcker sig utmed hela husets långsida.
I vardagsrummet finns också en gjutjärnskamin med en uppmurad vedförvaring.

Köket som är från 2001 och har ett mörklaserat trägolv, takbjälkar, blå skåpsluckor och bänkskivor i bok. Här finns det stora arbetsytor och mycket skåp för förvaring. Matplatsen är ljus och ligger i vinkel mot köket. Den maskinella utrustningen i köket (2001)består av spis med häll, grill, ugn, micro, diskmaskin samt en kyl (-18).

I anslutning till köket finns en tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt frys(-17) och garderober. Härifrån når vi även en äldre entré som idag nyttjas som förråd/matkällare, även den med klinkergolv.

Tillbaka i entrén går vi vidare in i den tillbyggda delen av huset som består av en inre hall med trägolv i körsbär samt två sovrum och ett stort badrum.

Sovrum ett ligger till vänster i den inre hallen och har fina fönster åt två väderstreck och ett trägolv i körsbär. Här ryms det med lätthet två enkelsängar eller en dubbelsäng samt förvaringsmöbler.

Badrummet som ligger mellan de två sovrummen har gott om svängrum med både ett inbyggt bubbelbadkar, dusch, wc samt handfatskommod med förvaring.
På golvet ligger det klinker med värme via elslingor och taket har infälld belysning. Väggarna är klädda med mosaik.

Sovrum två ligger till höger i den inre hallen och är generöst tilltaget och har ett fint burspråksfönster i sydostläge. Även i detta rum finns det gott om golvyta för olika möbleringsalternativ.

Med en separat ingång från husets baksida finns ett förråd som efter ombyggnad skulle kunna nyttjas som ytterligare ett mindre sovrum om det behovet finns.

Här bor du bekvämt och med närhet till havet, restauranger, golfbana, matbutik och en mängd fritidsaktiviteter som passar för alla åldrar. För den som enkelt vill ta sig till Visby ligger busshållplatsen på väg 140 endast ett par minuters promenad bort. Därifrån tar bussen ca 25 minuter till centrala Visby.

Huset har ett visst eftersatt underhåll och överlåts därför med en s.k. friskrivningsklausul, vilket innebär att en köpare inte kan åberopa dolda fel i fastigheten efter att köp genomförts.

Varmt välkommen på visning!STORLEK

Boarea ca 120 m²BYGGNAD

Byggnadstyp: Enplansvilla

Byggår: 1936

El: 16 A Angiven förbrukning är baserad på en familjs sommarboende samt någon/några veckors vistelse i huset under andra årstider.

BYGGNADSSÄTT:

Grund: Torpargrund och plintgrund

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasadtyp: Liggande träpanel

Taktyp: Korrigerad plåt

Fönster: 2 glas kopplade fönster

Ventilation: Självdrag

Vatten: Kommunalt vatten året om

Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning: Värmepump luft-luft + braskamin

TV/internet: Fiber via Eskelhem/Tofta ekonomiska förening. Kostnad 240 kr/månad.

Övriga byggnader: Lekstuga samt förråd och vedbod.
Förråd på ca 8 kvm med ingång från bostadshusets baksida.


Parkering

Parkeringsbeskrivning: Grusad parkering med plats för flera bilar.
Laddstolpe för elbil finns på tomten.


EKONOMI

Elkostnad: 16 636 SEK/år

Årlig elförbrukning: 11 700 kWh/år

Vatten och avlopp: 4 894 SEK/år

Renhållning: 1 058 SEK/år

Försäkringskostnad: 3 590 SEK/år

Beskrivning av kostnader: I posten elkostnad ingår uppvärmning samt energiskatt.

Sotning: 300 SEK/år

Samfällighetsavgift: 500 SEK/år

Summa driftskostnad: 26 978 SEK/år

Utöver ovanstående driftskostnader tillkommer fastighetsavgift med: 8 349 SEK/år

Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Antal personer i hushållet: 3

Taxeringsår: 2018

Taxeringsvärdet är: Fastställt

Taxeringsvärde byggnad: 1 087 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 601 000 SEK

Summa taxeringsvärde: 1 688 000 SEK

Standardpoäng: 26


INTECKNINGAR

Inteckningar: Det finns 7 pantbrev om tillsammans 395 100 SEK.


Energideklaration

Energistatus: Energideklaration behövs ej

Elförbrukning: 11700 kWh per år


Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Gotland Tofta Ga:5

Planer och bestämmelser: Kroks 1:37, Avstyckningsplan (Beslutsdatum: 19330215)

Rättigheter förmån: Officialservitut: Badplats

Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg

Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:9

Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:10


Närområde

Områdesbeskrivning: Från Västerhejde i norr till Eskelhem i söder hittar man Tofta socken.
Viker man av ner mot havet sträcker sig Tofta som ett vackert pärlband utmed kusten där man både hittar små fiskelägen och långa stränder.
I Tofta finns en av Gotlands och kanske Sveriges finaste badstränder, Tofta Strand som erbjuder det mesta för den som uppskattar strandlivet på riktigt. Här finns möjlighet till surfing , after beach, camping och flertalet restauranger.
Tofta är dock väldigt mycket mer än bara en fin strand även om man nästan alltid har havet som granne om man bor i Tofta socken. Bra kommunikationer gör det enkelt och smidigt att ta sig de knappa två milen in till Visby om man föredrar att bo med havet och lugnet inpå knuten men ändå ha stadens puls inom räckhåll.


Övrigt

Fastigheten överlåts med en s.k. friskrivningsklausul, vilket innebär att en köpare inte kan åberopa dolda fel i fastigheten efter att köp genomförts.

Budgivning

HÖGSTA BUD: 2 730 000 SEK

Alla bud

INFORMATION OM BOSTADEN

Område:

Tofta

Gatuadress:

Vallmovägen 3

Fastighetsbeteckning:

GOTLAND

TOFTA

KROKS

1:49

Objektstyp:

Fritidshus

Utgångspris:

2 985 000 SEK

Rum:

3 (varav 2 sovrum)

Boarea:

120 kvm (Lantmäteriet)

Tomtarea:

1 310 kvm

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Dokument och länkar

Intresseanmälan

Vi värnar om den personliga integriteten och om dig som kund. Och behandlar dina uppgifter enligt GDPR lagen. För mera information läs här.

ANSVARIG MÄKLARE

Anna Skoggren

Anna Skoggren

FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 0498 20 88 90

Email: anna.skoggren@visbymaklarna.se

Anna Skoggren har 4,9 av 5 i betyg enligt 34 av sina kunder
Läs vad kunderna tycker »

Placering På Gotland