Väskinde Björkome 446

Visby närområde

Avstyckad gård med lugnt och trivsamt läge och med ett behagligt avstånd till Visby. Bostadshus i kalksten som har genomgått en smakfull och eftertänksam renovering på senare år. Bl.a. så har ett vattenburet system installerats som värms via både en vattenmantlad kamin och en ny luftvattenvärmepump. Tilltalande boendemiljö med ett rymligt och fräscht badrum med kakel/klinker och varmgolv samt ett kök med öppet upp i nock vilket skapar rymd och känsla i huset. För tillfället finns det 3 stycken sovrum men övre planet har en stor oinredd vind där det utan problem kan skapas ytterligare 2 sovrum. Gott om uthusbyggnader med många möjligheter för den som vill ha sidosysselsättning. En mycket vacker "äldre boplats" med gott om växter, träd, buskar, flertalet olika fruktträd (äppel-, päron och plommon), rabarber och vinbär. Här finns även kajp, jordärtskocka, rosor, kaprifol, scilla och vildtulpaner m.m. En bostadsmiljö som lätt skapar en viss hemlängtan.

Planlösning

Entré via veranda med uteplats under tak.

Nedre plan:
Hall/ entré med klinkergolv och vattenburen golvvärme.
I anslutning till den inre hallen finns ett renoverat wc/förråd (-21).
Kök med vackra breda golvtiljor (skurgolv) och öppet upp i nock vilket ger en lantlig känsla med frilagda takbjälkar. Vackra och djupa fönsternischer och med fönster i tre väderstreck ger ett underbart ljusflöde in i köket. Här finns gott om plats för större matbord och väggarna är endera putsade eller panelade utöver bakom diskbänken där det är kaklat. Nytt kök med ljus inredning, en rejäl gasspis från Falcon, fläkt, diskmaskin, rostfri diskbänk, ett gammaldags skafferi samt kyl och frys. I blickfånget i köket finns den vattenmantlade kaminen som sprider värme och trivsel omkring sig.
Sovrum 1 nås från hall/entré och har äldre bevarad spegeldörr, trägolv och och djup fönsternisch med fönster som vetter mot husets baksida.
Ett helt nytt badrum har byggts och har vattenburen golvvärme, väl tilltagna ytor, fönster i två väderstreck, klinkergolv, helkaklade väggar, infällda spottar i tak och här finns både takdusch bakom glasdörrar samt även ett inbyggnadsbadkar. Även utrustat med wc, tvättställ och handdukstork samt bra tvättmöjligheter via upphöjd tvättmaskin och torktumlare.
Sal/vardagsrum med äldre framtaget träinnertak med patina, trägolv, putsade väggar och fönster i två väderstreck. Här finns en öppen spis med insats "Roslagsspisen".
Sovrum 2 beläget innanför har parkettgolv, förvaring via inbyggnadsgarderober och också här finns fönster i två väderstreck.

Övre plan:
Övre möblerbar hall med målade trägolv och takfönster.
Sovrum 3 med trägolv, äldre spegeldörr, kakelugn (ej fungerande) samt delvis putsade väggar och två fönster med utsikt mot den grönskande gården.
I övrigt består övre plan av oinredd vind med trägolv och putsade väggar där det finns goda förutsättningar att skapa ytterligare sovrum eller inreda efter andra behov och önskemål.

Källare:
Liten källare som nås via utvändig trappa.STORLEK

Boarea ca 125 m², biarea ca 60 m²


TOMT

En mycket vacker "äldre boplats" med gott om växter, träd, buskar, flertalet olika fruktträd (äppel-, päron och plommon), rabarber och vinbär. Här finns även både kajp och jordärtskocka. Rosor, kaprifol, scilla och vildtulpaner m.m.BYGGNAD

Allmän information: Vacker äldre gårdsmiljö som har avstyckats nyligen och som idag har en total areal av 8 460 kvm. Bebyggt med äldre kalkstenshus med ursprung från 1600-talet och med en härligt tilltalande boendemiljö. Uthusbyggnader i form av utvecklingsbar flygel/brygghus, magasin som möjlig festlokal och ladugård/lada. Dessutom finns hönshus och smedja/snickarverkstad mm, allt för den kreative.

Byggnadstyp: 1½ plans hus med källare och torpargrund

Byggår: 1600-talet

Utförda renoveringar: 2015-2021 Omfattande renoveringar såsom vattenburet system (delvis golvvärme och delvis radiatorer), luftvattenvärmepump (-18), vattenmantlad kamin (-16), tilläggsisolerat i tak, golv och mellanbjälklag, nytt kök med öppnat upp i nock och frilagda takbjälkar, nytt badrum, omläggning av yttertak på bostadshus och flygel, kalkputsat bostad och flygel samt genomgående renovering av ytskikt mm. Renoverat och putsat alla skorstenar. Renoverat/ny panel/målat alla uthus + uthusfönster. Säker gård (el/vatten).

BYGGNADSSÄTT:

Grund: Källare och torpargrund

Stomme: Kalksten

Bjälklag: Trä

Fasadtyp: Puts

Taktyp: Tegel

Fönster: 3-glasfönster (nya)

Ventilation: Självdrag samt förstärkt i badrum med fuktstyrd fläkt

Vatten: Egen borrad brunn

Avlopp: Kommunalt avlopp via gemensam avloppsledning

Uppvärmning: Vattenburen värme (golv och radiator) - Luftvattenvärmepump (-18) och en vattenmantlad kamin (-16)

Uteplatsbeskrivning: Naturliga uteplatser i en stor del av den lummiga och insynsskyddade trädgården. En trädgård med en hisnande blomsterprakt och gott om fruktträd.

TV/internet: Fastigheten är ansluten till fiber, gruppavtal med Telia (Telia Triple Play) via Väskinde fiber till en kostnad av 350:- / månad.

Övriga byggnader: Flygel/brygghus i kalksten under tegeltak med en area på ca 63 kvm.
F.d. Magasin i trä under plåttak, 3 våningar, el finns. Area om ca 78 kvm. Inrymmer förråd och festvåning.
F.d. Ladugård uppförd 1901 av sten/trä under plåttak, el och vatten anslutet, area om ca 547 kvm.
Hönshus, el finns. Vedbod.
Traktorgarage (enda byggnaden som saknar el)
Snickarverkstad av trä under tak av plåt, el och 3-fas, area om ca 61 kvm. Smedja. Carport.

Ekonomibyggnadernas area enligt försäkringsbrev.Parkering

Parkeringsbeskrivning: Gott om bilplatser på den egna fastigheten.


EKONOMI

Årlig elförbrukning: 9 121 kWh/år

Uppvärmning: 22 037 SEK/år

Vatten och avlopp: 3 431 SEK/år

Renhållning: 2 598 SEK/år

Försäkringskostnad: 6 789 SEK/år Länsförsäkringar till fullvärde

Beskrivning av kostnader: I uppvärmning ovan ingår både hushållsel, värme samt även vedförbrukning på ca 15 m³.

Sotning: 1 000 SEK/år

Summa driftskostnad: 35 855 SEK/år

Utöver ovanstående driftskostnader tillkommer fastighetsavgift med: 8 524 SEK/år

Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Antal personer i hushållet: 2

Taxeringsår: 2021

Taxeringsvärdet är: Fastställt

Taxeringsvärde byggnad: 1 477 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 629 000 SEK

Summa taxeringsvärde: 2 106 000 SEK


INTECKNINGAR

Inteckningar: Fastigheten saknar inteckningar.


Energideklaration

Energistatus: Energideklaration är utförd

Energideklaration utförd: 2021-09-15

Energiprestanda: 135 kWh/m²

Energiklass: E

Utförd av: Hampus Bodén, Energibyrån Q AB

Elförbrukning: 9121 kWh per år

Energiprestanda, primärenergital: 147 kWh/m²


Närområde

Områdesbeskrivning: Väskinde är en populär och aktiv strandsocken som ligger ca 10 km från Visby och med en stadigt ökande befolkning via både nybyggnation och sitt goda pendlingsavstånd. Här finns idrottsförening, teatersällskap, en aktiv bygdegård och inte minst vackra kuststräckor såsom Själsö och Brissund med fina bad.
Denna vackra kalkstensgård ligger invid Björkome idrottsplats med fotbollsplan och padelbana och i närliggande miljö finns även förskola och skola med årskurs 1-6, beläget alldeles intill kyrkan.


Övrigt

Ett rymligt kalkstenshus från 1600-talet som renoverats smakfullt de senaste 5 åren och med en tillhörande flygelbyggnad där möjlighet finns att inreda ett bra gästboende. Flertalet uthus som lämpar sig väl för den kreativa familjen såsom magasin, ladugård/lada, hönshus och snickarverkstad.
Möjlighet kan finnas till arrende av totalt ca 4.000 kvm mark beläget direkt öster om fastigheten.

Budgivning

HÖGSTA BUD: 6 800 000 SEK

Alla bud

INFORMATION OM BOSTADEN

Utgångspris:

5 850 000 SEK

Rum:

4 (varav 3 sovrum)

Boarea:

125 kvm (Taxeringsinformationen)

Biarea:

60 kvm

Tomtarea:

8 460 kvm

Tomtbeskrivning:

En mycket vacker "äldre boplats" med gott om växter, träd, buskar, flertalet olika fruktträd (äppel-, päron och plommon), rabarber och vinbär. Här finns även både kajp och jordärtskocka. Rosor, kaprifol, scilla och vildtulpaner m.m.

Område:

Visby närområde

Gatuadress:

Väskinde Björkome 446

Objektstyp:

Villa

TYPKOD:

Småhusenhet, bebyggd

Fastighetsbeteckning:

GOTLAND

VÄSKINDE

BJÖRKOME

1:71

Tillträde:

Tillträde 2022-03-01 eller annat datum enligt ö.k.

Dokument och länkar

Intresseanmälan

Vi värnar om den personliga integriteten och om dig som kund. Och behandlar dina uppgifter enligt GDPR lagen. För mera information läs här.

ANSVARIG MÄKLARE

Jörgen Andersson

Jörgen Andersson

FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 0498 20 88 90

Email: jorgen.andersson@visbymaklarna.se

Jörgen Andersson har 4,9 av 5 i betyg enligt 306 av sina kunder
Läs vad kunderna tycker »

Placering På Gotland