Södra Murgatan 5

Visby Innerstad

Ett behagligt innerstadsläge med en spännande och modern interiör, såväl lugnt ur boendesynpunkt som med närhet till bilplatser, kombinerat med hög bekvämlighet och hiss till lägenheten. Allt totalrenoverat och färdigställt 2018 till en väldigt funktionell bostad i ett smakfullt utförande. Här finns rymliga sociala ytor för umgänge och en centralt placerad barlösning som förbinder det nya köket med vardagsrummet. Husets hjärta, en självklar plats för familjesamtal, läxor, allmänt häng och inte minst för gäster vid matlagning och middagar. Påkostat kök och vitvaror i rostfritt. Badrum med golvvärme och kalkstensgolv från Slite Stenhuggeri och utrustat med såväl tvättmaskin som torktumlare förhöjer trivseln ytterligare. Två sovrum, varav ett mot Adelsgatan och ett mot innergård. På samma våningsplan finns en överraskande uteplats med kalkstensflis under bar himmel som delas/nyttjas av denna och två grannar.

Planlösning

Hall/entré med ekgolv och plats för ytterkläder.
Flertalet väggfasta inbyggnadsgarderober i inre hall.
Sovrum 1 med motsvarande golv, dubbla inbyggnadsgarderober, bra ytor och fönster mot innergård / uteplats att nyttja.
Badrum med kalkstensgolv (Norrvange), golvvärme, helkaklade väggar och infälld belysning via spottar i taket. Utrustat med kommod, badrumsskåp, wc, dusch med vikväggar (takdusch), tvätt-bänk, överskåp samt egen tvättmaskin och torktumlare.
Central yta / matplats med ekgolv, dubbla inbyggnadsgarderober, infälld belysning via spottar i taket och här finns gott om plats för större matbord.
Köket ligger i direkt anslutning till matplatsen, har vit skåpinredning från Marbodal, kaklat stänkskydd, kvartskompositbänkskivor, vitvaror i rostfritt och ekgolv. Ett praktiskt kök med bra arbetsytor, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Smart barlösning som gjord för umgänge och som förbinder köket på ett smart sätt med vardagsrummet.
Vardagsrum med ekgolv och ett stort fönster som ger ett bra ljusinsläpp genomgående i lägenheten (fönstret vetter mot Adelsgatan).
Sovrum 2 med ekgolv, dubbla inbyggnadsgarderober och ett stort fönster mot Adelsgatan.


Bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening: Brf Visby Skölden 18

Brf bildades: 2017

Org. nr.: 769634-3693

Lån per kvm: 13 924


STORLEK

Boarea ca 86 m²BYGGNAD

Byggår: 1956 / 2018

Våningsplan: 3

Total antal våningar: 4

Hiss finns: Ja

Allmän information: Föreningen äger fastigheten Visby Skölden 18. På fastigheten finns en byggnad med 15 lägenheter samt 2 uthyrningslokaler. Byggår 1956 och ombyggt 2017/2018. Fastighetens adress är Södra Murgatan 5, Adelsgatan 8 och Adelsgatan 10.

Värme- och ventilationsanläggning: Vattenburen värme - Fjärrvärme

TV/internet: Fastigheten är ansluten till fiber via Telia. Abonnemang bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Övriga utrymmen: Föreningen har ett gym i källaren.
Dubbla cykelförråd.
Källarförråd.

Beskrivning av förråd: Två egna källarförråd tillhör lägenheten.

Utförda renoveringar: Om- och utbyggnad av fastigheten 2017-2018 och lägenheterna var inflyttningsklara i nyproducerat skick 2018.


UTEPLATSER

Uteplats med kalkstensflis på skyddad innergård, nyttjas gemensamt av denna och två andra lägenheter som vetter mot den.


Parkering

Parkeringsbeskrivning: Gott om bilplatser i närliggande omgivning såsom både innanför Kajsarporten och utanför densamma.
Det finns möjlighet för personer som är folkbokförda och fast boende i Visby innerstad att lösa boendeparkeringstillstånd. Gällande taxa för boendeparkering är för närvarande 3.400 kronor inklusive moms per år. Exakta regler går att finna på Region Gotlands hemsida.


EKONOMI

Avgift: 1 484 SEK /mån I månadsavgiften ingår uppvärmning , bostadsrättstillägg, varmvatten.

Andel av årsavgift: 7,50395 %

Andel av BRF nettoskuldsättning: 1 209 295 SEK

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlaget för beräkningen har hämtats från bostadsrättsföreningens uppgifter, dels från årsredovisningen dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Hushållsel: 700 SEK/mån

Summa driftskostnad: 700 SEK/mån

Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt, kontrollerat 2022-12-07


Energideklaration

Energistatus: Energideklaration är utförd

Energideklaration utförd: 2020-04-28

Specifik energianvändning: 83 kWh/m²

Energiklass: D

Utförd av: Peter Qviström, Energibyrån Q AB

Energiprestanda, primärenergital: 93 kWh/m²


Närområde

Områdesbeskrivning: Skandinaviens bäst bevarade medeltida stad och sedan 1995 med på Unescos världsarvslista. Det finns både hus och lägenheter här, med byggår från 1200-talet och framåt. Här är det naturligtvis mycket speciellt och attraktivt att bo och prisläget ligger högre än övriga delar av Visby.


Övrigt

Brf Visby Skölden 18 är en äkta bostadsrättsförening med ett attraktivt läge i Visby innerstad strax innanför Kajsarporten och nära Södertorg. Uppskattar du närheten till liv, rörelse och restauranger men samtidigt en möjlighet att dra dig undan i en rofylld miljö så kan detta vara din nästa bostad.

Denna bostadsrätt är om 3 rum och kök, totalt ca 86 kvm med låg avgift, hög standard och i bästa skick då bostaden var nyproducerad så sent som 2018. En lite hemlig och skön kalkstensflislagd uteplats under bar himmel finns på samma våningsplan som bostaden. Hiss finns som med bekvämlighet tar dig upp till bostaden på våning tre likväl som ned till källaren där det finns dubbla förråd som tillhör lägenheten och ett välutrustat gym som nyttjas av föreningens medlemmar.

Bostadsrättsföreningen godkänner såväl långtidsuthyrning som veckovis sommaruthyrning och har ej krav på permanent bosättning.

INFORMATION OM BOSTADEN

Utgångspris:

4 450 000 SEK

Avgift:

1 484 kr/mån

Rum:

3 (varav 2 sovrum)

Boarea:

86 kvm (Säljaren och bostadsrättsföreningen)

Våning:

3 av 4

Område:

Visby Innerstad

Gatuadress:

Södra Murgatan 5

Objektstyp:

Lägenhet

BRF:

Brf Visby Skölden 18

Lägenhetsnummer:

7

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Dokument och länkar

Intresseanmälan

Vi värnar om den personliga integriteten och om dig som kund. Och behandlar dina uppgifter enligt GDPR lagen. För mera information läs här.

ANSVARIG MÄKLARE

Jörgen Andersson

Jörgen Andersson

FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 0498 20 88 90

Email: jorgen.andersson@visbymaklarna.se

Jörgen Andersson har 4,9 av 5 i betyg enligt 412 av sina kunder
Läs vad kunderna tycker »

Placering På Gotland