Humlegårdsvägen 23

Visby Länna

Mycket fin 2:a om 53 kvm belägen på omtyckta Länna. Endast en halvtrappa upp med balkong mot föreningens grönyta! Välplanerad lägenhet med genomgående ljusinsläpp och generöst med förvaring. Bostadens ytskikt är nyligen renoverade med fingertoppskänsla vilket resulterat i vitpigmenterade trägolv, nymålade väggar och nya köksluckor. Många fina bevarade originaldetaljer som fönsterbrädor i sten, teakdörrar med bakelithandtag och originalparkett i vardagsrummet.

Bekvämt gång- och cykelavstånd till centrum. Äldre och stabil förening med god ekonomi. Välkommen på visning!

Planlösning

Välkommen in genom den nya säkerhetsdörren. Hallen knyter samman samtliga rum i lägenheten. Här finns en generöst tilltagen hatthylla för avhängning av ytterkläder. Till vänster från hallen ligger köket med naturlig matplats vid det stora fönstret. Köket har renoverats med nya köksluckor (2022), ny diskmaskin (2022) och ny spis med induktionshäll (2022). Här finns även kyl/frys, skafferi och ett praktiskt städskåp. Badrummet med våtrumsmatta på golv och väggar, renoverades i samband med föreningens stambyte 1998, ny toalettstol (2021). Sovrummet är väl tilltaget med gott om plats för en dubbelsäng. Fönster mot föreningens parkliknade trädgård. Förvaring finns i garderob och i klädkammaren som ligger i direkt anslutning till sovrummet. Vardagsrummet har plats för större soffmöblemang och även en naturlig plats för middagsbord i burspråket mot balkongen. Balkongen vetter mot föreningens gröna trädgård.
Lägenhetens samtliga ytskikt är renoverade (förutom badrum) under 2021 med vitpigmenterade trägolv i hall, kök och vardagsrum, målning av väggar samt slipning+oljning av parketten i vardagsrummet.


Bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening: BRF Visbyhus 6

Brf bildades: 1949

Org. nr.: 734000-2596

Markägare: Föreningen äger marken


STORLEK

Boarea ca 53 m²BYGGNAD

Byggår: 1950

Våningsplan: 1

Total antal våningar: 2

Allmän information: Föreningen äger fastigheten Gotland Visby Pionen tomt nr 4 med 3 byggnader uppförda 1950. Byggnaderna inrymmer 32 lägenheter samt 1 lokal, och har adresserna Humlegårdsvägen 17-23 och Jungfrustig 4-6. Föreningens lokal är för närvarande uthyrd till en uppskattad yogastudio.
Föreningen har en parkliknande ovanligt stor trädgård för lek och umgänge mellan fastigheterna i föreningen. Utemöbelgrupper finns att nyttja för föreningens medlemmar. Utemiljö på framsidan med gräsmattor, men också planteringar med buskar och rosor samt helt nya träd har planterats. Välskött häck skiljer innergården från gatan.
Yttre underhåll såsom gräsklippning, trädbeskärning, skötsel av rabatter samt snöskottning sköts av Riksbyggen och fungerar väl. Trappstädning sköts av städfirma.
Föreningen tillåter andrahandsuthyrning under en kortare eller längre period, dock med styrelsens vetskap och godkännande.

Värme- och ventilationsanläggning: Vattenburen värme - Fjärrvärme

TV/internet: Telia Triple Play mot obligatorisk kostnad om 240 kr/månad.

Övriga utrymmen: Tvättstugan ligger i källaren på Jungfrustigen 4-6 och har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och ett mangelrum. Föreningen har även cykelförråd, barnvagnsförvaring samt egen lokal som bla nyttjas för möten. Sopsortering finns på föreningens gård.

Beskrivning av förråd: Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Utförda renoveringar: 1998 genomfördes stambyte och renovering av badrum
2003 renoverades balkonger
2005 byttes fönster och balkongdörrar
2011 renoverades yttertaket med ny läkt, spånt och papp
2016 infart, p-platser, cykelställ, gångstråk och planteringar
2019 ny utrustning i tvättstugan
2023 samtliga lägenhetsdörrar byts ut till säkerhetsdörrar, nya låskolvar installeras och även porttelefoner kommer installeras under hösten 2023

Kommande renoveringar: Just nu under hösten 2023 pågår även ommålning av samtliga trapphus


Parkering

Parkeringsbeskrivning: 14 st parkeringsplatser. Hyreskostnad är 100 kr/mån, separat kö.
3 st garage. Olika hyreskostnader, separat kö.


EKONOMI

Avgift: 3 749 SEK /mån

Andelstal: 2.93161 %

Andel av BRF nettoskuldsättning: 46 377 SEK

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlaget för beräkningen har hämtats från bostadsrättsföreningens uppgifter, dels från årsredovisningen dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Ingår i avgiften: Värme, V/A, renhållning, förråd och tvättstuga

Avgiftsförändringar: Styrelsen har beslutat att det blir en höjning av månadsavgiften med 3,5% från och med januari 2024. Även avtalet med Telia kommer att höjas med 6,5% från januari.

Hushållsel: 560 SEK/mån

Telia Triple Play: 240 SEK/mån

Summa driftskostnad: 800 SEK/mån

Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt, kontrollerat 2023-08-23


Energideklaration

Energistatus: Energideklaration är utförd

Energideklaration utförd: 2018-07-06

Energiklass: F

Energiprestanda, primärenergital: 152 kWh/m²

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för att boka visning!

INFORMATION OM BOSTADEN

Utgångspris:

1 950 000 SEK

Avgift:

3 749 kr/mån

Rum:

2 (varav 1 sovrum)

Boarea:

53 kvm (Bostadsrättsföreningen)

Våning:

1 av 2

Område:

Visby Länna

Gatuadress:

Humlegårdsvägen 23

Objektstyp:

Lägenhet

BRF:

BRF Visbyhus 6

Lägenhetsnummer:

3

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Dokument och länkar

Intresseanmälan

Vi värnar om den personliga integriteten och om dig som kund. Och behandlar dina uppgifter enligt GDPR lagen. För mera information läs här.

ANSVARIG MÄKLARE

Jessica Hallgren

Jessica Hallgren

FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 0498 20 88 90

Email: jessica.hallgren@visbymaklarna.se

Jessica Hallgren har 4,7 av 5 i betyg enligt 97 av sina kunder
Läs vad kunderna tycker »

Placering På Gotland

FRI VÄRDERING

VILL DU HA GODA RÅD OM BOSTADSMARKNADEN OCH VETA VAD DIN BOSTAD I VISBY KAN VARA VÄRD, BJUD GÄRNA IN OSS!

Vi värnar om den personliga integriteten och om dig som kund. Och behandlar dina uppgifter enligt GDPR lagen. För mera information läs här.