Othem Othemars 233

Norra Gotland

Nu finns chansen att förvärva en gedigen familjevilla byggd 1942 med närhet till både Slite och Lärbro. Huset är välplanerat med tre bra sovrum som alla har gott om förvaring i platsbyggda garderober. Det stora vardagsrummet med många fönster och vackert ljusinsläpp har precis renoverats med nytt golv och nymålade ytskikt. Kök och badrum har en äldre standard medan samtliga fönster i huset är två + englas isolerfönster i fint skick.
Källarplanet har ett stort garage, pannrum, förrådsrum, vinkällare samt ett äldre badrum. I källaren finns även ett säkerhetsklassat förrådsrum.
Uppvärmning med nyare CTC luft/vattenvärmepump (vattenburet värmesystem). Uppvuxen trädgårdstomt med utvecklingsmöjligheter för den som vill odla eller anlägga rabatter.
Fastigheten överlåts med en s.k. friskrivningsklausul, vilket innebär att en köpare inte kan åberopa dolda fel i fastigheten efter att köp genomförts.
Varmt välkomna på visning.

Planlösning

Via en kort trappa och en farstukvist kommer du in i hallen på Othem Othemars 233 som är ett hem med flera klassiska och väl bevarade detaljer från bland annat sent 70-tal.
Hallen är ljus och har plats för avhängning av ytterkläder. Härifrån når du både kök, källare och vardagsrum.

Går du direkt till höger i hallen kommer du in i det nyrenoverade vardagsrummet. Här ligger det ett nytt laminatgolv och både väggar och tak är nymålade. Ljuset från tre fönster ger rummet ett fint och rymligt intryck.
I vardagsrummet har det tidigare suttit en braskamin som nu är borttagen. Möjlighet finns att göra en ny installation om önskemål finns.
Vidare genom vardagsrummet når du den inre hallen och två av husets tre sovrum samt badrum.

Även hallen är nyrenoverad med samma golv som i vardagsrummet samt nymålade väggar och tak. Bra förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober.

Sovrum ett har en bra yta och fönster mot framsida och gavel. På golvet ligger det en platsmatta och förvaring finns i tre platsbyggda garderober.
Sovrum två har samma yta och förvaringsmöjligheter samt fönster mot gavel och husets baksida. På golvet ligger det en klassiskt mönstrad plastmatta från slutet av 70-talet.

Badrummet har dusch, wc, bidé, handfat, handdukstork samt plastmatta på väggar och golv,

Går du tillbaka till entrén och vidare rakt fram från hallen når du köket som är ljust och har fönster i två väderstreck. Köksinredningen är äldre och den maskinella utrustningen består av spis, bänkdiskmaskin samt en nyare kyl/frys. Här finns det gott om förvaringsmöjligheter samt ett separat skafferi. På golvet ligger det en plastmatta.
Innanför köket ligger bostadens tredje sovrum. Här har du fönster mot baksidan och två platsbyggda garderober.

Från hallen går du vidare ner i källaren som sträcker sig under hela huset.
Direkt nedanför trappan finns en vinkällare/förråd samt ett badrum med badkar, dusch, wc och handfat. Badrummet har plastmatta på väggar och golv.
Ytterligare förvaringsmöjlighet i garderober.
Vidare når du ett pannrum som har separat utgång mot baksidan av huset, ett säkerhetsklassat förrådsrum samt ett stort garage där det bland annat står tre tankar på 500l /st till värmesystemet och en tvättmaskinen.
Utanför garaget har en utbyggnad påbörjats men inte färdigställts. Källaren erbjuder generösa ytor och många möjligheter för den som t.ex behöver utrymme för någon hobbyverksamhet.STORLEK

Boarea ca 90 m², biarea ca 90 m²BYGGNAD

Byggnadstyp: Tegelvilla 1 - plan med källare

Byggår: 1942

Utförda renoveringar: Installation värmepanna 2014
Reparation/omläggning av del av taket 2012
Installation vedpanna samt acc tankar 1991
Byte av fönster 1990

El: 20 A

BYGGNADSSÄTT: Betonghålsten

Grund: Hel källare med mur av betonghålsten

Stomme: Tegel

Fasadtyp: Puts

Taktyp: Taktegel

Hängrännor: Plåt

Fönster: 2 + 1 glas isolerfönster

Ventilation: Självdrag

Skorsten: Murad skorsten kommentar Braskamin borttagen i vardagsrummet. Vedpanna finns i källaren, ej eldad i på ett antal år men nyligen brandskyddskontrollerad.

Vatten: Kommunalt vatten året om

Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning: Värmepump luft-vatten (samt vedpanna)

Skorstenstyp: Murad skorsten (Braskamin borttagen i vardagsrummet. Vedpanna finns i källaren, ej eldad i på ett antal år men nyligen brandskyddskontrollerad.)

TV/internet: Fiber via Othem Fiber Ekonomisk förening. Mer information finns på www.othemfiber.nu


Ekonomi

Elkostnad: 22 200 SEK/år

Årlig elförbrukning: 12 191 kWh/år

Vatten och avlopp: 2 844 SEK/år

Renhållning: 1 816 SEK/år

Försäkringskostnad: 4 769 SEK/år

Sotning: 300 SEK/år

Othem Fiber: 4 344 SEK/år

Larm och säkerhetskostnad: 499 SEK/år

Summa driftskostnad: 36 273 SEK/år

Utöver ovanstående driftskostnader tillkommer fastighetsavgift med: 7 335 SEK/år

Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Antal personer i hushållet: 1

Taxeringsår: 2018

Taxeringsvärdet är: Fastställt

Taxeringsvärde byggnad: 600 000 SEK

Taxeringsvärde mark: 378 000 SEK

Summa taxeringsvärde: 978 000 SEK

Standardpoäng: 26


INTECKNINGAR

Inteckningar: 6

Totalt belopp: 300 000 SEK


Närområde

Områdesbeskrivning: Othem Othemars ligger på nordöstra Gotland med närhet till både Slite och Lärbro.
I Slite finns det mesta och det är nära till allt. Affärer och service. Badstrand med tennisbanor och badflotte. Hamn med fiskbutik på sommaren. Gotlands enda skärgård. Hotell, stugby, vandrarhem och camping. Ishall, konstgräsplan, tennisbanor och flera sporthallar.
För den som tycker om att spela golf finns en av Gotlands bästa banor endast 2 km bort. För mer information om Slite golfbana gå in på www.slitegk.se


Övrigt

Utbygge på baksidan av fastigheten påbörjat men ej färdigställt.
Då fastigheten är ett dödsbo överlåts den med en sk. friskrivningsklausul vilket innebär att en köpare inte kan åberopa dolda fel i fastigheten efter att köp genomförts.
"Enligt den lag som reglerar köp av fastighet, jordabalken, har säljaren ansvaret för dolda fel upp till tio år efter försäljningen. Jordabalken är däremot inte bindande, säljaren har rätt att friskriva sig från dolda fel genom att upprätta en så kallad friskrivningsklausul.
Om en fastighet säljs av ett dödsbo är det vanligt med en friskrivningsklausul. Tanken är att de efterlevande inte ska behöva drabbas av ersättningskrav. Köparen har inte heller någon ersättningsskyldig säljare att vända sig till, eftersom dödsbon fungerar som ett aktiebolag tills dödsboet är fördelat och sedan upphör att existera".

Budgivning

HÖGSTA BUD: 1 100 000 SEK

Alla bud

INFORMATION OM BOSTADEN

Område:

Norra Gotland

Gatuadress:

Othem Othemars 233

Fastighetsbeteckning:

GOTLAND OTHEM OTHEMARS 1:50

Objektstyp:

Villa

Utgångspris:

1 100 000 SEK

Rum:

4 (varav 3 sovrum)

Boarea:

90 kvm (Lantmäteriet)

Biarea:

90 kvm

Tomtarea:

1 975 kvm

Intresseanmälan

Vi värnar om den personliga integriteten och om dig som kund. Och behandlar dina uppgifter enligt GDPR lagen. För mera information läs här.

ANSVARIG MÄKLARE

Anna Skoggren

Anna Skoggren

FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 0498 20 88 90

Email: anna.skoggren@visbymaklarna.se

Anna Skoggren har 5 av 5 i betyg enligt 27 av sina kunder
Läs vad kunderna tycker »

Placering På Gotland